Onze koffie

Onze koffie komt uit Zuid Amerika, Midden Amerika , Afrika en Azië. Ieder werelddeel levert zijn eigen smaak koffiebonen. Dit heeft alles te maken met de temperatuur van het land en de grondsoort. Om de mooiste koffie te kunnen selecteren gaan wij regelmatig naar onze leveranciers om te ‘cuppen’. Cuppen is een speciaal proces om de koffie goed te kunnen proeven en zo een keuze te kunnen maken welke koffie we willen inkopen.

Alles draait om koffie bij The Coffee Lodge

Van groene boon tot zwarte koffie

Alles draait om koffie bij The Coffee Lodge. Het begint bij de koffieboontjes. De groene koffiebonen worden zorgvuldig geselecteerd, we kiezen heel bewust voor een goede herkomst en door zoveel mogelijk direct trade in te kunnen kopen. Korte lijnen naar de koffieplantages, die ook oog hebben voor mens en milieu. De koffiebonen komen vaak via de Haven van Antwerpen in jute zakken naar onze koffiebranderij. Deze slaan we op in onze ruimte, waar we zorgen voor een goed klimaat.

De koffiebonen mogelijk namelijk niet te vochtig opgeslagen worden, daar kunnen ze niet goed tegen.  Hierna gaat de brander voor elke singel koffieboon een brandprofiel bepalen. Tijdens het branden van de koffieboon komen wel 800 stoffen vrij, die het karakter bepalen van de koffieboon. Hierin ligt de uitdaging voor de brander om de juiste smaak uit de koffie boon te krijgen.

Gecertificeerde koffie

Uitsluitend met keurmerk

Wij kiezen voor gecertificeerde koffie . Een keurmerk voor koffie en andere producten die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders. Wij zijn dan ook een grote voorstander van samenwerken met koffieboeren die natuurlijk en biologisch gecertificeerd werken.

De langzame groei en rijping van de koffiebessen brengen juist die geweldige smaken in de koffie naar voren. Zo kun jij genieten van de beste vers gebrande koffie en zij van steeds betere scholing en huisvesting. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de boer een goede prijs voor zijn koffiebonen krijgt.

Bekijk onze koffie soorten